Vandalen beschadigen honderdtal bussen De Lijn Limburg: «Hinder zal hele dag duren»

De dienstverlening van De Lijn is Limburg is dinsdag zeer ernstig verstoord omdat onbekenden op drie stelplaatsen de banden van een honderdtal bussen beschadigd hebben. «Bij het uitrijden van de eerste bussen dinsdagochtend stelden de chauffeurs vast dat een band plat was. De bussen zijn vervolgens meteen de stelplaats terug binnengereden. Uiteindelijk bleken vandalen te hebben toegeslagen op drie stelplaatsen, namelijk in Winterslag (Genk), Hasselt en Beverlo (Beringen). Dat heeft uiteraard een serieuze impact op de dienstverlening. De hinder zal mogelijk de hele dag duren», zegt Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Onderzoek wees uit dat de vandalen de banden van een honderdtal bussen hebben laten leeglopen. «De technische dienst op de stelplaatsen moet soms een ventiel vervangen ofwel een volledig nieuwe band. Dat neemt uiteraard wat tijd in beslag. Van zodra de herstelling gebeurd is, kan de chauffeur meteen uitrijden. Ik hoop dat de mensen van onze technische dienst nog sneller dan anders kunnen werken om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Het vandalisme heeft een weerslag op de hele provincie. De desbetreffende politiezones zijn ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen», aldus Van der Sype.

Onderzoek

Politie CARMA noteerde de aangifte van de beschadigingen aan de voertuigen in de Hermeslaan in Winterslag. Politie Limburg Regio Hoofdstad deed dat voor de stelplaats in Hasselt. De politiediensten zullen onderzoek voeren naar de daders van de beschadigingen.