Varkensoren zijn nieuwe foodtrend

Binnenkort leggen we en masse de oren, snuit en tong van varkens op ons bord. Althans toch als we de bekende kok Anthony Bourdain mogen geloven.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Dankzij de komst van food markets eten we steeds vaker exotische maaltijden. En volgens Anthony Bourdain leren we anno 2017 vooral de Filipijnse keuken kennen. Meer bepaald zou het gerecht sisig wereldwijd harten van smulpapen aan het veroveren zijn.

Dit gerecht bestaat voornamelijk uit, je raadt het al, verschillende onderdelen van een varken. "Het Westen toont pas recent interesse in de Filipijnse keuken", vertelt het enfant terrible van de culinaire wereld aan CNN. "Sisig is het perfecte recept om mee te starten. Het is casual, toegankelijk en smaakt perfect na enkele biertjes."

Sisig

De traditionele Filipijnse lekkernij bestaat uit stukjes varkensvlees. Denk maar aan de kaken, de snuit, de oren en de lever. Het vlees wordt in kleine stukjes gesneden en vervolgens gekookt, gegrild en gebakken, samen met chilipeper, een ei en ajuin. Ook op Instagram duikt het recept steeds vaker op. Zo is de hashtag #sisig al meer dan 142.500 keer gebruikt.

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight