Verkoopster ontmaskert bedrieger op TikTok en gaat viraal (video)

Je werkt in een winkel en een klant geeft toe dat hij zijn vriendin aan het bedriegen is. Wat doe je? Eli koos ervoor om het verhaal te delen op TikTok: «Als je vriendje Jake heet en hij woont in Montreal, dan heeft hij net twee ringen gekocht. Een voor zijn vriendin en een voor zijn minnares.»

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Een nietsvermoedende Canadeese man kocht twee cadeautjes bij Pandora: een ring voor zijn vriendin, en eentje voor zijn minnares. De medewerkster vond het maar niets en deelde het gebeuren op TikTok.

Eli, die de gebruikersnaam Ferreiroroche gebruikt op TikTok, uploadde enkele weken terug een video met de titel: «Als je vriendje Jake heet en hij woont in Montreal, dan heeft hij net twee ringen gekocht. Een voor zijn vriendin en een voor zijn minnares.» In het onderschrift schrijft ze: «Ik moet mijn meiden steunen.» De TikTok ging meteen viraal.

Dader gevat

Jake was naar verluidt ook niet echt subtiel met zijn bedrog. In de commentaren onder de video bevestigd Eli dat de klant haar het plan vertelde en naar twee rekeningen vroeg. Moesten de maten van de ringen niet kloppen, zou hij niet moeten uitleggen waarom er twee ringen op de rekening stonden.

De TikTok werd goed ontvangen. De reacties staan vol met dankbare opmerkingen die Eli applaudisseren, omdat ze bereid was om haar job te riskeren om de man op zijn plaats te zetten. In een vervolgvideo maakte Eli echter duidelijk dat het haar laatste werkdag was bij de juwelier. «Ik wachtte tot de laatste shift om de bedrieger te ontmaskeren.»

In een nieuwe update schrijft Eli dat de dader is gevat. Ze kreeg een DM (direct message) waarin zowel de vriendin als de minnares van de klant het verhaal bevestigden. Ze hebben naar verluidt beiden geen contact meer met Jake. «Nu zitten we alle drie in een groepschat op Snapchat», schrijft Eli ten slotte op TikTok.