Verrassend. Slechts 67% van de festivalgangers doet aan safe sex

Het begin van de festivalzomer is van start gegaan. Maar op de weides doen we veel meer dan alleen maar muziek luisteren en ons amuseren met vrienden. Het festival Hype-O-Dream bevroeg 252 festivalgangers naar hun ervaringen en kwam met enkele verrassende resultaten naar buiten. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Je hebt niet geleefd als je niet eens een keertje voet hebt gezet op een festivalweide. De organisators van het Waregemse Hype-O-Dream wilde wel eens weten hoe goed of slecht die ervaring was en namen een enquête af bij 252 festivalgangers. Een hot topic was het seksleven van de feestvierders.

Bijna 50% van de muziekliefhebbers gaf toe eens een kus te hebben gedeeld met een onbekende. Het bleef ook niet bij kussen. 33% had al eens seks op een festival. Van de ondervraagden gaf 29% toe dat ze tussen de lakens kropen met iemand die ze daarvoor nog niet kende. Het meest opmerkelijke resultaat was dat slechts 67% van de Belgen aan veilig vrijen doet op festivals.

Fashion 

Nog zo'n cliché dat onvermijdelijk is op een festival: dingen kwijtspelen. Van zonnebrillen tot tenten. Allemaal vrij banaal. Minder banaal. 5 % gaf toe zijn maagdelijkheid kwijt te spelen op de weide. Oeps. De helft van de ondervraagden kreeg dan weer eens een black-out tijdens het feesten. Tot slot: we bekommeren ons tijdens die paar dagen niet echt om persoonlijke hygiëne want een vijfde van de mensen vergat al eens een douche te nemen. De volgende keer toch maar twee keer nadenken vooraleer je met een wildvreemde de koffer in duikt.

Bron: Flair.be