Verslaafd aan je smartphone? Dit minimalistisch exemplaar helpt je afkicken!

We kunnen niet meer zonder onze smartphone. Elke melding die binnenkomt moeten we direct openen, we scrollen de hele dag door ... Hoewel we beseffen dat we verslaafd zijn, lukt het ons toch niet om onze GSM even aan de kant leggen. Wil je toch graag even offline gaan? Dan kan The Light Phone een oplossing zijn, een minimalistische smartphone ontworpen om je helpen met je digitale detox .

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

The Light Phone helpt je met je smartphone-verslaving, want je kan er alleen mee bellen en sms’en. Ook een rekenmachine, een wekker en podcast-muziekspeler zijn aanwezig op de gsm, maar verder niets. Je zal er dus geen nieuwsapps, sociale media en mailboxen op terugvinden. De speciale smartphone is ontworpen door Joe Hollier en Kaiwei Tang, Amerikanen die elkaar leerden kennen toen ze bij Google werkten. Door hun ervaring besefte het duo dat mensen eigenlijk geen behoefte hebben aan de zoveelste app die hun aandacht weer opeist en daarom ontwikkelden ze deze telefoon.

Tweede versie

The Light Phone is succesvol: ondertussen is er al een tweede versie op de markt gekomen, The Light Phone II. Het apparaat heeft een sober maar stijlvol design en is verkrijgbaar in het lichtgrijs en zwart. Het toestel is zeer dun en kan je gemakkelijk wegsteken in je portfeuille of je broekzak. Zou je graag je smartphone is eens wisselen met deze telefoon? Je kan het toestel vooruitbestellen aan een kostprijs van 229 dollar oftewel ongeveer 244 euro.