Victor Polster krijgt Magritte voor beste acteur voor rol in 'Girl'

Acteur Victor Polster heeft de Magritte voor beste acteur gekregen voor zijn rol in 'Girl', de film van regisseur Lukas Dhont. De film kaapte ook de prijs voor beste Vlaamse film, beste mannelijke bijrol en beste scenario weg.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Victor Polster leverde in 'Girl' volgens de jury van de Magrittes de beste Belgische mannelijke acteerprestatie van het afgelopen jaar. De Magrittes zijn de prijzen voor de (in hoofdzaak) Franstalige film in ons land. Polster haalde van Benoît Poelvoorde ('Au poste!'), François Damiens ('Mon ket') en Olivier Gourmet ('Tueurs').

"Inspiratie voor iedereen die kiest om zichzelf te zijn"

"Dit is echt ongelofelijk. Bedankt aan de academie om voor mij gestemd te hebben. Ik zou eerst Nora Monsecour willen bedanken die een inspiratie (...) was voor de film en die ik enorm bewonder. Net als alle anderen die ervoor kiezen om zichzelf te zijn", zei Victor Polster. "Daarnaast wil ik ook Arieh bedanken (die zijn vader speelt in de film, nvdr), omdat het echt ongelofelijk is om jouw dochter te zijn (in de film, nvdr)."

Naast de prijs voor beste acteur, kreeg 'Girl' ook de Magritte voor beste scenario of bewerking, de Magrite voor beste mannelijke bijrol (Arieh Worthalter) en de Magritte voor beste Vlaamse film. De film, die vorig jaar in mei in Cannes de Caméra d'Or won, gaat over Lara, die ervan droomt een grote danseres te worden, ook al is ze geboren in het lichaam van een jongen.