VIDEO. 11-jarig jongetje rijdt met auto weg nadat mama PlayStation afpakt

Een Amerikaanse knaap van elf jaar was zo boos toen zijn mama zijn PlayStation afnam dat hij ervandoor ging met haar auto. Wat volgde was een levensgevaarlijke race met de politie die hem achtervolgde.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Afgelopen week raakte een 11-jarige jongen uit Cleveland in discussie met zijn moeder. Het liep uit de hand en de moeder nam zijn PlayStation af als straf. Even later werd ze uit haar bed gebeld door haar man, die hun zoon net had zien rijden met de Dodge Durango uit 2013 van zijn vrouw.

De jongen scheurde als een gek over de weg, met snelheden tot 112 km/u. De politie zat hem de hele tijd op de hielen, tot hij de terreinwagen tegen een geparkeerde auto ramde. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. Momenteel zit hij opgesloten in de jeugdinstelling van Cuyahoga, in afwachting van zijn proces.

Gedragsstoornis

Het is overigens niet de eerste keer dat de jongen gaat joyriden met de auto van zijn ouders. In oktober vorig jaar werd hij 80 kilometer lang achtervolgd door de politie. De jeugdrechter liet de aanklacht toen vallen. Volgens de politie heeft de jongen ADHD en lijdt hij aan een bipolaire en oppositioneel-opstandige gedragsstoornis.