VIDEO. Aandachtsgeile kat stelt geduld van biddende monnik op de proef

Vijf uur bidden: het zou voor niemand van ons een makkelijke opgave zijn. Tijdens de 'nieuwjaarsgebeden' in Thailand werd een boeddhistische monnik bovendien gestoord door een kat die om affectie smeekte.
door
quentin.soenens
Leestijd 1 min.

Een toeschouwer legde het schattige tafereel op film vast. Het beestje kwam op de schoot van de biddende monnik zitten en verlangde duidelijk aandacht. In eerste instantie trachtte de geconcentreerde monnik om de kat zachtjes van zich af te duwen, maar al snel besefte hij dat de poes niet zou lossen. Het beestje bleef kopjes geven tegen de borst van de 25-jarige monnik, die zich geen houding wist te geven.

"Ik probeerde om het boek dat voor mij uit lag te lezen, maar mijn aandacht verschoof naar de kat", aldus de monnik, die de kloosternaam Luang Pi Komkrit Taechachoto draagt.

In Thaise boeddhistische tempels lopen katten traditioneel vrij rond. Ze worden naar hartenlust gevoed door de gelovigen. Dit exemplaar haalde met zijn stunt zelfs de Thaise televisie, die het bewuste filmpje uitzond.