VIDEO. Bazart stelt nieuwe single voor

Na 2,5 jaar stilte is het eindelijk zover: Bazart heeft met ‘Grip (omarm me)' een nieuwe single op de wereld losgelaten. Net op tijd voor hun optreden op de Main Stage, volgende week op Pukkelpop.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Na hun laatste plaat en de bijbehorende tour bleef het relatief stil rond Bazart, maar dat wil niet zeggen dat de groep heeft stilgezeten. De afgelopen weken is het trio de studio in gedoken, met een nieuwe nummers én een nieuwe plaat als resultaat. ‘Grip (omarm me)' is nu te beluisteren, voor de plaat is het aftellen tot 21 september.

Lichter en vrolijker

Op Studio Brussel, waar het nummer werd voorgesteld, omschreef frontman Mathieu Terryn de single als “het ideale cruisenummer” voor in de wagen en een uitstekende voorloper voor de rest van de plaat. “De muziek is lichter en vrolijker geworden”, aldus Terryn. De volledige plaat is voor eind september, een mand later stelt de groep het nieuwe werk officieel voor in Het Sportpaleis. Maar enthousiaste fans kunnen volgende week zaterdag al een klein voorproefje krijgen op Pukkelpop.