VIDEO. Brandweer redt man uit de modder samen met zijn papegaai

De brandweer uit de Amerikaanse stad Belleville heeft onlangs een wel erg bijzondere noodoproep gekregen. Een man wilde zijn papegaai redden en kwam zo vast te zitten in de modder. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Het baasje wilde een heldhaftige daad doen en zijn vogel, die in een opgedroogd meer was gevlogen, gaan redden. Helaas draaide de situatie nogal snel verkeerd uit en raakte de man vast. Hij had het geluk dat er na een tijdje een voorbijganger voorbijkwam. Met de papegaai op de schouder werd hij uiteindelijk gered door de brandweer.

30 meter

"Het dier was helemaal naar het midden van het water gevlogen, wel zo'n dertig meter. Om de persoon daaruit te krijgen, dat was een hele sinecure", aldus politiecommandant Tom Pour aan een lokale krant.

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight