VIDEO. Buschauffeur redt leven van onoplettende leerling

Een vrouwelijke buschauffeur had een geweldige reflex in huis toen een tiener van de schoolbus wilde afstappen. “Als ik hem niet had tegengehouden, zou de voorbijrijdende auto hem geraakt hebben”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Precies twee weken geleden stopte buschauffeur Samantha Call aan de woonplaats van de 13-jarige Matthew Squires in Norwich (New York). De tiener stapte zonder kijken van de bus af, maar werd net op tijd teruggetrokken door Call.

Heldhaftige actie

De buschauffeur zag in haar achteruitkijkspiegel een auto langs rechts inhalen en vermeed met haar heldhaftige actie een aanrijding. “Als ik hem niet had tegengehouden, zou de voorbijrijdende auto hem geraakt hebben. Op de videobeelden zie je duidelijk dat de auto hem geraakt zou hebben mocht hij doorgewandeld zijn”, vertelt ze aan WSYR-TV.

Moeder in tranen

De moeder van de jongen is de buschauffeur enorm dankbaar voor haar redding. “Ik barstte in tranen uit. Ik ben zo opgelucht dat ze zo alert reageerde. Niemand verwacht een aanstormende auto langs die kant van een stilstaande bus. Ik vraag me af waarom die autochauffeur zo gehaast was en daardoor bijna mijn zoon omverreed”, reageerde Christina Beardsley aan WBNG-TV.