VIDEO. Deze wandelende zeester lijkt net een alien

Bij zeesterren denken we vaak aan de kleurrijke en sierlijke schepsels in de zee. Een levend exemplaar dat zich probeert voort te bewegen op het strand heeft echter meer weg van een enge alien, zo blijkt uit een video die momenteel viraal gaat.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De Amerikaan Zeb Hallock was aan het wandelen op een strand in North Carolina, toen hij plots enkele zeesterren zag kruipen. "Het was 6 uur 's avonds en het was eb", schrijft hij bij de YouTube-video. "Tot onze grote verrassing zagen we vlakbij het water enkele levende zeesterren. Sommigen zaten nog in een plasje water, maar de meesten waren heel, heel, héél traag aan het wandelen op het zand."

Gelukkig is Hallock meer dan een sympathieke toekijker: hij besloot om zoveel mogelijk zeesterren weer in het water te krijgen. "Na een tijdje kwamen ook andere strandwandelaars een kijkje nemen. Zij hielpen me om de beestjes weer richting zee te sturen."

Viraal

Achteraf plaatste Hallock een video van een wandelende zeester op YouTube, en dat filmpje is een eigen leven beginnen leiden op sociale media. Onder meer Twitteraar @itsboyschapter deelde de beelden opnieuw, die meer dan 83.000 retweets en 145.000 likes scoorde.

Ever wondered how starfish walk? ?? pic.twitter.com/1UqIYr9ur3

— No Feelings ! (@itsboyschapter) 6 oktober 2017

— You'll ne?ve?r know (@Oh_lalala_) 7 oktober 2017

They were cute until I saw this ???

— JusPlayinNdaPaint (@iPaint_Fast) 7 oktober 2017

Peach from finding Nemo don't have that shit going lmfao pic.twitter.com/0PvaHxcSx8

— Evan Rodriguez (@GreekMontana300) 6 oktober 2017