VIDEO. Familie probeert vleermuis te vangen

In Ierland heeft een vleermuis de boel aardig op stelten gezet. Het zoogdiertje vloog binnen in de keuken van een Iers gezin, waar vader Derry Fleming de taak kreeg het te vangen. Het tafereel bracht hilarische beelden op.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

Vader Fleming wrong zich in alle bochten om de vleermuis met een handdoek te kunnen vangen. Zoon Tadhg filmde het hele gebeuren, voorzag het van grappige commentaren en postte het op sociale media. Sinds dinsdag werd de video al miljoenen keren bekeken en gedeeld.

Chaos

Op de video is te zien hoe de vader van Tadhg alles uit de kan moet halen om het beest te pakken te krijgen. Ondertussen schreeuwt de 27-jarige zoon vanuit het berghok: "Vang hem, vang hem!". "Ik ben enorm bang voor vleermuizen waardoor ik mezelf opsloot. Ik haat dingen met vleugels", vertelt de jongeman aan de BBC.

Het was duidelijk pure chaos. Zo begon de kersverse puppy van het gezin ook plots op de vloer te plassen, terwijl de moeder van het gezin van achter de deur waar zij zich verborgen hield, stond te kijken. Uiteindelijk kreeg vader Derry de vleermuis beet. Het diertje werd in de tuin van het gezin vrijgelaten.