VIDEO. Koppel gooit water in rivier, maar krijgt veel kritiek

Een koppel uit Florida heeft veel kritiek gekregen op een video die ze maakte. Vele boze kijkers vinden dat het dierenmishandeling is.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Maria McCormick deelde vorige week een filmpje van haar en haar man aan de St. Johns rivier. Op de beelden is te zien hoe de man een emmer water ledigt in het water. Onmiddellijk daarna kan je een beetje verderop opspattend water zien. Wat op het eerste gezicht vrij onschuldig lijkt, is volgens vele een vorm van dierenmishandeling.

Zeekoeien

In het water lagen namelijk een heleboel zeekoeien. “Elke keer toen Scott zijn emmer water boven de rivier ledigde, zagen we dat het water enkele meters verder opspatte”, schreef de vrouw bij de video. “We keken elkaar aan en zeiden onmiddellijk dat we hier nooit meer zouden zwemmen.”

Verboden in Florida

Hun video werd op korte tijd veel bekeken. Ze plaatsen beelden op Facebook waarop ze duidelijk bewust dieren stoorden en krijgen sindsdien veel kritiek. In Florida is het trouwens verboden om de rust van zeekoeien te verstoren.

Je kan er zelfs een gevangenisstraf van 60 dagen en een boete van 500 dollar (ongeveer 450 euro) voor krijgen. Het Florida Fish and Wildlife Conservation Commission is aan een onderzoek naar dierenmishandeling begonnen.