Video van schattige spin gaat viraal

‘Schattig' is een woord dat vaak gebruikt wordt om puppy's, kittens of koala's te beschrijven. Bij een spin hebben mensen daarentegen niet de neiging om te beginnen kirren. De aaibare animatietekening Lucas vormt de uitzondering op de regel.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Lucas kwam tot leven dankzij Joshua Slice, die bij de Amerikaanse computeranimatiestudio Blue Sky Studios werkt. "Ik ben al een tijdje aan het werken aan dit hersenspinsel", schrijft de creatieveling op YouTube. "Het design, de belichting, de animatie is allemaal van mijn hand."

Eerlijk is eerlijk: dankzij de grote, onschuldige ogen en het fluffy lijfje ziet de spin er best aaibaar uit. Als kers op de taart wordt de stem van het achtpotige beestje ook ingesproken door het neefje van Slice.

Pixar of Disney

Wij zijn alvast niet de enigen bij wie het filmpje veel "aaaaahs" en "oooohs" uitlokt, want de beelden zijn op enkele dagen tijd al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken. Sommigen zouden het zelfs een goed idee vinden dat Pixar of Disney een heuse film uitwerkt over het personage Lucas. Of het zover komt, blijft afwachten.