Vier tips om sleur in je relatie te vermijden

Een nieuwe relatie is altijd leuk en spannend. Je gaat op schitterende dates, ziet er altijd op je best uit en kan aan iedereen vertellen dat je eindelijk van straat bent. Maar soms neemt de opwinding af met de tijd en dreigen jij en je partner in een sleur terecht te komen. Met deze vier tips van experts kan je dat tegengaan.
door
tanne.somers
Leestijd 2 min.

Comfortabel is niet hetzelfde als slordig 

Na enkele jaren voelen veel koppels zich op hun gemak bij elkaar. Dat is super, maar let erop dat je comfortabel voelen niet resulteert in slordigheid. Je teennagels knippen en neushaar uittrekken waar je lief bij is? Dat kan allemaal. Maar zorg ervoor dat je af en toe ook nog eens je beste beentje voor zet!

Elke date is een eerste date

Een afspraakje kan na een tijd niet meer zo spannend aanvoelen. Probeer het toch boeiend te houden door af en toe onverwachte uitstapjes te maken en elke date te beschouwen als jullie eerste date, ook al zijn jullie misschien niet meer helemaal dezelfde personen als in het begin.

Geef elkaar ruimte 

Het is belangrijk dat jullie ook nog elk je eigen leven hebben. Spreek regelmatig af met je vriendengroep of zoek hobby's waar je met veel plezier je tijd insteekt. Geef je partner de ruimte om wat tijd voor zichzelf te hebben. De momenten die jullie samen doorbrengen, zullen ineens veel specialer lijken.

Wacht niet af om iets lief te doen

Verras je lief. Koop bijvoorbeeld onverwachts de snacks die hij of zij graag eet. Het zit hem in de kleine dingen. Een miniem gebaar zegt vaak veel meer dan een grote geste. Zorg ervoor dat je partner weet dat jij het belangrijk vindt dat hij of zij gelukkig is.