Vijf coronaproof uitstapjes om je kinderen te entertainen tijdens de extra lange paasvakantie

Nu pretparken toch gesloten blijven, moet je als ouder creatief zijn om je kroost bezig te houden tijdens de paasvakantie. Gelukkig zijn er heel wat musea en theatergezelschappen die kindvriendelijke activiteiten in petto hebben. Veel plezier!
door
Janne
Leestijd 1 min.

Klimt. The Immersive Experience

Nog t.e.m. 5/9

In de Hortagalerij in Brussel duik je in de wereld van Gustav Klimt. En dat mag je gerust letterlijk nemen: projecties en animaties brengen het werk van Klimt tot leven en dompelen je helemaal onder in zijn kleurrijke wereld. Meer dan 200 werken worden overal om je heen geprojecteerd, naast een levensgrote 3D-versie van het beroemde werk De Kus. Of zet een virtualrealitybril op en kruip in de huid van de kunstenaar, tijdens een reis door zijn carrière als binnenhuisarchitect en schilder.

Het land zonder lach

Nog t.e.m. 18/4

Kan jij je een land inbeelden waar nooit wordt gelachen? Nog geen grijns of een giechel, zelfs de oudste inwoner kan zich niet meer herinneren wanneer er voor het laatst gegrinnikt is. En toch moet hij nog ergens zijn: de uitgestorven lach. Het land zonder lach is een interactieve theaterwandeling in en rond Fort 5 in Edegem: ga met je bubbel op ontdekking in het park en kom overal gekke en mysterieuze figuren tegen. Kunnen jullie het mysterie ontrafelen en weer een glimlach op het gezicht van de inwoners toveren?

Pasen in het Zwin

3/4 - 18/4

In Zwin Natuur Park draait alles in de paasvakantie om eitjes - en niet alleen de chocoladen variant. Volg het huttenparcours door het natuurpark: onderweg leer je alles over vogels en hun eieren, luister je naar grappige verhalen en mag je op zoek naar de kleinste kriebeldiertjes in het zoutwaterlabo. Met wat geluk spot je tijdens je wandeling ook de ooievaars, die na een warme winter in het zuiden weer in het Zwin zijn gearriveerd. Dankzij een speciale uitkijktoren kan je ze op ooghoogte bekijken.

Paaskriebels in KOERS

3/4 - 18/4

KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, daagt tieners van 10 tot 14 jaar in de paasvakantie uit voor een spannende speurtocht: trek het museum in met je smartphone en de Erfgoedapp en los alle raadsels op. Heb je de juiste koersbenen, of ben je straks de chasse patate en rijd je jezelf helemaal choco? Voor jongere koersfanaten (tussen 6 en 9) is er de Reuzenfabriek van het museum: maak kennis met bekende en minder bekende koershelden, de hoogste bergen van België en reusachtige records.

Radi'O Zoutloos

nog t.e.m. 18 april

Zoutloos is een wonderlijke familievoorstelling van Studio Orka, die al opgevoerd werd in heel wat woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland. Door corona kan de voorstelling nu niet op tournee, en dus werd ze omgetoverd tot een hilarisch en ontroerend hoorspel. Laat je zes afleveringen meeslepen door de verhalen van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis: een aanrader voor iedereen vanaf zes jaar. Je kan meeluisteren via je lokale radio, of gewoon online.