Vijf culturele tips die de social distancing respecteren

Wil je deze zomer wat cultuur opsnuiven, maar zeker geen coronavirus? Geen zorgen, deze zomerse activiteiten zijn helemaal veilig.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Movie Drive

nog t.e.m. 19/9

In Brussel is de parking aan Tour & Taxis veranderd in Movie Drive, een drive-in bioscoop met het grootste LED-scherm van Europa. De hele zomer lang kan je er elke dag terecht voor een film, vanuit je eigen auto met het geluid via je autoradio. En natuurlijk ben je ook met een ecologisch vervoersmiddel welkom: wandelaars en fietsers installeren zich gewoon in een van de strandstoeltjes vooraan. Op het programma staan heel wat filmklassiekers, met dit weekend onder andere The Goonies, Titanic en The Conjuring.

Stephan Vanfleteren

nog t.e.m. 13/9

In het Fotomuseum is 'Present', de indrukwekkende overzichtstentoonstelling rond Stephan Vanfleteren, verlengd tot september. Meer nog, de expo werd zelfs uitgebreid met foto's die Vanfleteren maakte tijdens zijn Corona Walks naar de zee, de duinen, de bossen of de polders. Bij de expo hoort sinds kort ook Sound gaze, een unieke luistertour: zeven Belgische artiesten, onder wie Zwangere Guy en Blackwave, lieten zich inspireren door een van de foto's voor een nieuw nummer. Met een museumpas bezoek je de tentoonstelling gratis.

Jan Decleir, Belgian actor , Veurne, Belgium, 2017 - Foto Stephan Vanfleteren

Zomervariaties

nog t.e.m. 24/8

Veurne vult de zomervakantie met vier 'Zomervariaties': circusvoorstellingen op bijzondere locaties in de stad. Maandag is Kasteel Beauvoorde het decor voor een triple bill van Tea Time Company, een gezelschap dat zich specialiseert in een mengeling van dans, jongleren en Chinese pole. De acrobaten gaan al springend, vliegend en dansend op zoek naar de mogelijkheden (en grenzen) van drie op maat gemaakte stokken. In augustus kan je in Veurne ook nog voorstellingen van Sitting Duck en Circus Ronaldo meepikken.

Foto Visit Veurne

Het wonder is geschied!

nog t.e.m. 11/10

Op de volgende editie van Filmfestival Oostende is het nog wachten tot februari, maar deze zomer al viert het festival de Vlaamse film met de expo 'Het wonder is geschied!' in Fort Napoleon. De tentoonstelling vertelt het verhaal van 20 jaar Filmfestival Oostende en de Vlaamse filmgeschiedenis, met heel wat kostuums, attributen en een rariteitenkabinet vol prijzen. Daarnaast werden grafische kunstenaars als Eva Mouton en Lectrr losgelaten op 20 iconische filmaffiches: het resultaat is te bewonderen op evenveel gigantische panelen, verspreid door de tentoonstelling.

Hasta la Vista - Eva Mouton

Zomerkamp

nog t.e.m. 30/8

Geen Genk on Stage dit jaar, wel Zomerkamp: een zonnige hotspot waar jongeren de hele zomervakantie welkom zijn. Nog tot 30 augustus kan je er met je bubbel terecht voor verfrissende drankjes, een spelletje kubb of beachvolley, feestjes-vanop-je-stoel en live muziek. Op de concertagenda staan onder andere Portland, Beraadgeslagen en Don Luca, ook wel bekend als de Godfather van de Genkse rap.

Foto Zomerkamp Genk