Vijf female mc's die hun mannetje staan

Wie denkt aan vrouwelijke rappers, denkt meteen aan Nicki Minaj, Iggy Azalia of Lil Kim. Maar zij zijn niet de enige vrouwen die kunnen spitten. In een scene die overheerst wordt door mannen moet je als vrouw sterk in je schoenen staan. Dat geldt ook voor deze vijf minder bekende rude girls. De female mc's ademen girlpower en hebben bovendien niet te onderschatten rapskills. Wij zochten naar de meest interessante vrouwelijke rappers die je zeker moet volgen. Dames, misschien kunnen jullie er nog iets van leren?
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Sasha Go Hard

?Sasha Go Hard uit Chicago weet wat ze doet, want ze rapt al sinds haar 11e. Op 22-jarige leeftijd staat ze klaar om met haar rapskills de wereld te veroveren. Sasha brengt vooral drill style rap. Afgelopen jaar releasete ze haar zevende mixtape ‘Nutty World 2'. De nieuwe video ‘Girl Code' is haar jongste release.

Lizzo

Lizzo heeft de coolste rap attitude sinds Missy Elliot. Haar tracks zijn al even aanstekelijk als haar persoonlijkheid. Door rappen en zingen probeert de Texaanse haar boodschap van geluk te verkondigen. Haar derde album ‘Big Grrrl Small World' kwam uit in 2015. In tegenstelling tot de dames die je ziet in de meeste videoclips, hoeft Lizzo zich niet letterlijk bloot te geven in haar videoclips. Ze neemt het vooral op voorbig girls.

Coely

Een female rapper van eigen bodem kon in dit lijstje niet ontbreken. De 21-jarige Coely begon vier jaar geleden te rappen in een jeugdhuis in de Antwerpse binnenstad. Ondertussen heeft Coely haar plaatsje in de Belgische hiphopscene veroverd en kende ze groot succes met de track ‘My Tomorrow'. Na een drukke festivalzomer begon ze aan haar nieuwe album dat binnenkort zal verschijnen. Kijk jij er ook naar uit?

Nyemiah Supreme

Nyemiah Supreme is een protegé van Timbaland. Ondanks het feit dat ze niet zo bekend is, heeft ze alle troeven in huis om het te maken als rap god. Ze heeft de looks, de right attitude en is een sterk vrouwelijk rolmodel met moderne raps. Check zeker het nieuwe album ‘ALPHA' dat Nyemiah Supreme nog maar net dropte.

MC Melodee

?De Hollandse MC Melodee begon haar carrière in het Nederlands, maar koos er later voor om toch in het Engels te rappen. Ze bereikt daardoor een breder en internationaler publiek en performt dan ook in heel Europa. De dame uit Amsterdam laat zich vooral inspireren door 90's hiphop. Ze releasete enkele weken geleden het album ‘COLLABORATIONS VOL. 2 (2005/2015) COMPILATION' en tourt momenteel volop door Europa.

Door Pieterjan Rasschaert

Deze tekst verscheen eerder op Chase