Vijf fouten die je maakt tijdens het scheren

De zon schijnt en de stranden liggen vol. Tijd om je mooiste bikini of badpak uit de kast te halen. Maar dat betekent dus ook dat het hoog tijd is om je winterdons van je af te schudden en je je scheermesje mag boven halen. Hieronder de vijf meest gemaakte fouten tijdens het scheren. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Slecht tijdstip

Het is een herkenbaar gevoel. Je hebt weinig tijd, dus van het moment dat je de douche instapt, begin je onmiddellijk je benen te scheren. Maar het is beter om je poriën even te openen, zodat je haren zachter worden. Laat geen kokend heet water over je lichaam stromen, maar geef de voorkeur aan lauw water voor een gladder resultaat.

Niet gescrubd 

Een scrub verhindert de opstopping van dode huidcellen en ingegroeide haartjes. Wekelijks gebruiken is een aanrader.

Tegen de haarrichting in

Je weet onmiddellijk wanneer je tegen de haarrichting in scheert. Het geeft een branderig gevoel en irriteert. De haren zijn zo kort afgesneden waardoor ze de huid meer gaan belasten en prikken. Bovendien krijg je sneller last van ingegroeide haartjes.

Je hebt niet de tijd genomen om te ontharen 

Het gebeurt helaas vaker dan ons lief is. Je ligt in bed en plotseling zie je toch nog enkele haren staan. In plaats van met een warm waswandje de huid aan te drukken om de haarzakjes wat zachter te maken en gel te gebruiken, kiezen we voor de snelle aanpak en scheren we zonder meer alles weg. Rode bultjes en irritatie volgen meestal in een ogenblik.

Verkeerde ondergoed 

Niet alleen wat je doet tijdens het scheren is belangrijk, ook de nazorg is van belang. Ondergoed dat je huid laat ademen en geen strakke elastische banden heeft, zou het minste risico op ingegroeide haartjes geven.