Vijf kruiden voor een natuurlijke skincare

De beautywereld is helemaal weg van een natuurlijke en frisse skincareroutine. Planten zoals rozemarijn, munt en zoethout zouden wonderen doen, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Deze vijf kruiden bezorgen jou alvast het zachtste huidje. 
door
tanne.somers
Leestijd 1 min.

Rozemarijn

Dit kruid heeft een hydraterend effect, waardoor de huid vochtig en helder blijft. Bovendien bevordert het de collageenproductie. Dit bestandsdeel bepaalt de elasticiteit en stevigheid van je vel. Veel collageen zorgt dus voor een strakke huid. "Want je bent het waard!"

Koriander

Koriander verfrist en kalmeert de huid. Het zit vol antioxidanten, waardoor je huidcellen beschermd worden tegen agressieve stoffen. Daarnaast bevat het veel vitamine C, wat je gezicht egaler maakt en beschermt tegen overbodige UV-straling.

Zoethout

Deze plant bevat verrassende ingrediënten die jouw huid in no time laten schitteren. Zo zal het element glabridine je gezicht tempereren, wat een oplichtend effect heeft. Haal die selfiestick al maar boven.

Munt

Munt gaat niet alleen goed in een mojito, maar heeft ook een positieve invloed op je teint. Het verhoogt je bloedtoevoer, waardoor je straalt. Al kan het kruid een nefast effect hebben bij een gevoelige huid. Best eerst even navragen bij de cosmeticawinkel, dus.

Jojoba

Jojo wat? Als je nog nooit van dit kruid gehoord hebt, ben je niet de enige. Jojoba wordt vaak verwerkt in olie en heeft een verzachtend effect. De textuur is vergelijkbaar met die van talg. Perfect voor mensen met een droge huid.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight