Vijf muzikale tips voor het weekend

Tijdens de zomermaanden zijn er festivals en zonnige evenementen in overvloed. Zie jij door het bos de bomen niet meer? Hier zijn vijf handige tips voor dit weekend.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Museumnacht Antwerpen

(4/8)

Foto Museumnacht

Nachtraven en cultuurliefhebbers moeten zaterdag naar Antwerpen: tot een uur ‘s nachts kan je er de musea bezoeken en en passant nog een concertje, performance of workshop meepikken. Een brief schrijven in het Letterenhuis, een kijkje op en achter de stelling rond het Rubenshuis, een vleugje yoga in het fotomuseum of hemelse klanken in de Sint-Pauluskerk? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je culturele honger gestild is kan je bovendien nog de benen losgooien op de afterparty in Amuz. Slaap? Zwaar overroepen.

M-IDZOMER

(Nog t.e.m. 5/8)

Absynthe Minded - Foto BELGA / JOHANNA GERON

Het M-Museum en Het Depot slaan dit weekend de handen in elkaar voor een programma vol kunst en cultuur in en rond het museum. Op vrijdag bestijgen onder andere Absynthe Minded, Eefje de Visser, Milo Meskens en The Me in You het podium. Op zaterdag komen de jazzliefhebbers aan hun trekken en op zondag nemen de kinderen de museumtuin over voor een dansfeest met Kapitein Winokio. Tussendoor check je kunst en performances van bijvoorbeeld Willem Boel,  Mono en Florian Waerzeggers.

Zomeravonden in Bokrijk

(Nog t.e.m. 5/8)

Foto Bokrijk

Dit weekend blijven de poorten van Bokrijk extra lang open voor een paar gezellige zomeravonden. Een tiental foodtrucks zetten reuzevleesplanken en ander lekkers op tafel, de bar voorziet frisse drankjes. Daarnaast kan je genieten van klassieke muziek in een modern jasje op verschillende locaties in het openluchtmuseum: een unieke setting. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is: je kan natuurlijk ook gewoon het museum bezoeken voor een streepje nostalgie en geschiedenis. Gezelligheid troef!

Lokerse Feesten

(Nog t.e.m. 12/8)

AFP

Naar jaarlijkse traditie wordt Lokeren vanaf dit weekend tien dagen lang het kruispunt van goede muziek, frisse pintjes en gelukkige mensen, namelijk tijdens de Lokerse Feesten. De line-up is - ook naar jaarlijkse traditie - formidabel: Arsenal, Die Antwoord, Judas Priest, Dropkick Murphys en Kasabian zijn slechts enkele van de meer dan 100 (jawel, honderd) artiesten die op het podium passeren. Niet te missen voor festivalbeesten!

Absolutely Free Festival

(Nog t.e.m. 4/8)

Foto Absolutely Free Festival

Zoals de naam al doet vermoeden is Absolutely Free Festival volledig gratis. Maar dat wil niet zeggen dat het ook gratuit is: betalen doe je met drie lege batterijen, zodat die netjes gerecycleerd kunnen worden, of een donatie van drie euro voor een boompje in het Absolutely Free Forest. Goed voor het milieu én de portemonnee! De line-up heeft overigens niet te lijden onder de lage toegangsprijs: op vrijdag proef je er de beste techno, house en hip-hop, op zaterdag is het tijd voor het betere (indie)gitaarwerk.