Vijf redenen waarom wandelen goed voor je is

Wandelen is tegenwoordig ongezien populair. Er lijkt tegenwoordig ook weinig anders te doen, bovendien doet het wonderen voor je lichaam. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een valabel alternatief is voor sporten. Desalniettemin heeft wandelen veel gezondheidsvoordelen, waaronder de volgende vijf.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

1. Goed voor je hart

Met een klein blokje om elke dag verlaagt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie meteen. Vooral bij vrouwen zou de kans op een hartinfarct zo fors verminderen.

2. Minder kans op alzheimer

Wandelen is goed voor je hersenen. Een half uurtje stappen per dag zou de kans op alzheimer en vroege dementie verkleinen.

3. Goed voor je spijsvertering

Het is in sommige culturen een gebruik om na de maaltijd een stukje te wandelen. Wandelen zet namelijk je spijsvertering in gang. Het zou zelfs een beetje beschermen tegen darmkanker.

4. Je zit niet op je luie krent

Tegenwoordig zitten we meer dan ooit. Op de bank, op een bureaustoel,... Elke dag een uurtje wandelen, is weer een uurtje minder zitten.

5. Je ontspant

Zet een muziekje op en wandel. Je zult zien dat je hoofd er lekker leeg van wordt. Ook de natuur om je heen zorgt voor ontspanning.

News

meer News