Vijf tips om de goedkoopste vlucht te scoren

Met de zomervakantie voor de deur dromen we allemaal van een verre reis naar de zon. Het liefst vliegen we daarbij zo goedkoop mogelijk. Wij selecteerden vijf tips om een voordelige vlucht te regelen.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De 29-jarige Brit Jack Sheldon weet het een en ander van goedkope vluchten vinden. Via zijn site Jack's Flight Club houdt hij 89.000 abonnees op de hoogte over leuke dealtjes. Om andere mensen een handje te helpen bij het zoeken van een betaalbare vlucht, deelde hij enkele tips.

1. Gebruik de juiste website

"Heel wat mensen gaan de mist in door onmiddellijk naar de site van een luchtvaartmaatschappij te surfen. De goedkoopste tarieven vind je nochtans op sites die verschillende maatschappijen bundelen. Google Flight's is zo'n voorbeeld."

2. Let op de timing

"Een andere veelgemaakte fout is te vroeg of te laat boeken. Zelfs tijdens het hoogseizoen is het mogelijk om goedkoop te vliegen, op voorwaarde dat je op het juiste moment tickets aanschaft. Wie tijdens de zomermaanden eropuit wil trekken, begint best al in januari of februari met zoeken. Wil je op het laatste nippertje nog een vakantie vastleggen voor de zomermaanden? Dan doe je dat best tijdens de maanden mei of juni. Globetrotters die een trip plannen tijdens de kerstperiode, wachten best af tot november."

3. Vergeet de mythes

"Er gaan heel wat hardnekkige mythes de ronde die je gerust mag negeren. Zo klopt het niet dat je alle cookies moet verwijderen om de zoektocht te vergemakkelijken. Ook het advies dat het goedkoper is om te vliegen op minder drukke dagen, zoals dinsdag of donderdag, is onzin."

4. Profiteer van foutjes

"Dankzij error fares kan je spotgoedkoop reizen naar een luxueuze bestemming. Als je zo'n fout spot, moet je niet lang twijfelen. Doorgaans blijft zo'n vergissing amper enkele dagen of uren op de site staan. Onlangs was er een error fare waardoor je voor amper 120 pond (zo'n 136 euro) van het Verenigd Koninkrijk naar Havana kon vliegen. Na enkele uren kreeg de vliegtuigmaatschappij hun fout in de gaten en verviervoudigde de prijs."

5. Moeilijk gaat ook

"De laatste tip is nogal wiedes, maar je kan hierdoor best wat centjes besparen. Als je rechtstreeks wil vliegen, wordt het moeilijk om een deal te scoren. Een of meerdere keren overstappen zal je portemonnee daarentegen deugd doen."