Vijf tips om de herfstvakantie goed in te zetten

Heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie? Met deze tips zal je je niet snel vervelen!
door
Janne
Leestijd 1 min.

BIG BANG

27/10

BIG BANG is een avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek, deze zondag in desingel. Kinderen produceren klank en licht door op een trampoline te springen en leven zich uit in de muziekspeeltuin vol trommels en gongs. Pik zeker ook een van de voorstellingen mee: een installatie van haardrogers, mondharmonica's en naaimachines zorgt voor een spetterende raveparty, een reeks animatiefilmpjes wordt live van muziek voorzien en jonge pop-upmuzikanten lopen vrolijk door de wandelgangen. Op zondag 3 november kan je nog naar BIG BANG in Brussel, en op 10 en 11 november duikt het festival op in Gent.

Theater op de markt

25/10 - 28/10

Theater op de Markt wisselt ieder jaar van gedaante: in de even jaren is er het theaterfestival in Hasselt, in de oneven jaren kan je in Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt genieten van een reeks verrassende circusvoorstellingen. Een bloemlezing uit het programma: Circus Ronaldo grijpt terug naar de variété-shows uit de vorige eeuw in Swing, een acrobatische componist slingert met speakers in Murmur en het publiek kijkt van bovenaf op een piepkleine ruimte met drie artiesten in Pit. Daarbovenop kan je ook nog enkele (circus)films meepikken en zorgen sommige gezelschappen ook voor een streepje muziek.

Iedereen Klassiek

26/10

Iedereen Klassiek neemt zaterdag heel Brugge mee in een vrolijk bad vol klassieke muziek. In het Concertgebouw kan je terecht voor zwierige barokmuziek, een meezingsessie met Bach of een reeks klassiekers uit het hoge noorden, maar ook voor live uitzendingen van Klara, een grappige fotohoek en een ontdekplek voor kinderen. Ook elders in de stad loop je klassieke muziek tegen het lijf: de stadsbeiaardier geeft het beste van zichzelf, op heel wat plaatsen staan buffetpiano's te wachten om bespeeld te worden en Brahim steekt urban muziek in een klassiek jasje.

Belga / S. Delaere

Pompoenregatta

27/10

In Kasterlee kan je zondag getuige zijn van een bijzonder spektakel: verklede teams houden een wedstrijdje kajakken in gigantische, uitgeholde pompoenen. Om zelf mee te racen in de Pompoenregatta moet je maanden op voorhand inschrijven, maar supporteren is ook een belevenis - en je blijft er aanzienlijk droger van. Tussendoor kan je nog deelnemen aan de pompoenspelen, zelf een pompoen uithollen of de kunstige exemplaren van anderen bewonderen.

Foto Unsplash

De Grote Schijn

25/10 - 11/11

Het Rivierenhof opent na zonsondergang zijn poorten voor De Grote Schijn, een sfeervolle wandeling over het domein. Een parcours vol feeërieke lichtjes, technologische snufjes en sfeervolle geluiden vertelt een verhaal terwijl je wandelt. Kuier rond, laat je verwonderen, houd even halt voor een babbel met de muzikale treurwilg en warm achteraf weer op met een warm drankje in de gezellige bar.

Instagram / @mimibaeyens