Vijf uitstapjes tijdens de paasvakantie

Heb je nog geen plannen voor de paasvakantie? Met deze tips zal je je niet vervelen.
door
Janne
Leestijd 1 min.

BRDCST

nog t.e.m. 7/4

Dringend op zoek naar muzikale inspiratie? Met het indoorfestival BRDCST zet de Brusselse AB in op grenzeloosheid. Het festival verwelkomt vier dagen lang artiesten die het verschil maken, die vernieuwing hoog in het vaandel dragen en hun blik richten op de toekomst van de muziek. Alle mogelijke genres komen aan bod, van Turkse psychedelica over hedendaags klassiek en postpunk tot zelfs flamenco. Bestijgen onder andere het podium: Charlotte Adigéry, Steve Gunn, Whispering Sons en Kelly Moran.

Bendik Giske

Feast of Fools: Bruegel herontdekt

7/4 - 28/7

Met de nieuwste tentoonstelling Feast of Fools herontdekt het Kasteel van Gaasbeek het werk van Bruegel. Werk van de Vlaamse meester zelf zal je echter niet kunnen bewonderen: de tentoonstelling verzamelt een reeks sleutelwerken van moderne meesters en nieuwe werken van hedendaagse kunstenaars die ‘iets met Bruegel' hebben. Ze herinterpreteren zijn thema's en tonen aan dat Bruegel ook vandaag nog relevant is. Er is bovendien ook het virtualrealityproject Feast of Food, dat je recht in onze hedendaagse voedselindustrie doet duiken - want die is drastisch veranderd sinds de tijd van Bruegel.

vlaanderenvanuitdelucht.be

Delivery Theater

nog t.e.m. 7/4

Dit weekend bestel je in Leuven een theatervoorstelling aan huis. De Irakese regisseur en acteur Mokhallad Rasem komt met zijn scooter aan je deur: in de bak geen pizza of sushi, wel een projector, een kartonnen schouwburg en een geluidsinstallatie. Gewoon even bellen, de gewenste performance uit het menu bestellen en daar komt Rasem al aangereden om zijn verhalen te komen vertellen in jouw woonkamer (tenminste, als die zich binnen een straal van tien kilometer rond de Leuvense Schouwburg bevindt).

(c) Kurt Van der Elst_

Japanse kerselaars

Nog t.e.m. 1/5

Voor prachtig bloeiende kerselaars hoef je deze lente geen uren in het vliegtuig: ook in het Arboretum van Kalmthout staan de Japanse kerselaars in bloei. Volg de speciale kerselaarsroute doorheen de tuin, laat je betoveren door heerlijk geurende bloesemwolken en je waant je zo in het verre oosten.

Springtij

6/4 - 22/4

Zet tijdens de paasvakantie vooral koers naar Oostende, want daar valt op het kindercultuurfestival Springtij heel wat te beleven. Vlei je neer voor een magische theatervoorstelling, een spannend verhaal of een potje kruipen doorheen de baby- en peuterinstallatie VoelGewoel. Of steek net de handen uit de mouwen en waag je aan een workshop surfen, street art of improvisatietheater. En op paaszondag zijn er heel wat eitjes verstopt in het Leopoldpark…