Vlaamse Havendag - Vlaamse havens krijgen 100.000 bezoekers over de vloer.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De havens van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge hebben zondag 100.000 bezoekers aangetrokken tijdens de Vlaamse Havendag. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) sprak van een "absoluut succes". Met als thema "Welkom in jouw haven! Ontdek de haven in jouw buurt" vond zondag de vijfde editie plaats van de Vlaamse Havendag. Jong en oud kon achter de schermen kijken en er waren ook tientallen activiteiten, waaronder boottochten, natuurwandelingen of bezoeken aan havenbedrijven, schepen, terminals of de douane.

De Havendag, bedoeld om de havens bekender te maken bij het publiek en het draagvlak ervoor te vergroten, telde dit jaar 100.000 bezoekers, zo'n 25.000 bezoekers meer dan tijdens de vorige editie in 2015.

Minister Weyts ging bij alle havens langs. Hij noemde de dag en de opkomst een absoluut succes. "Overal was er een mooi weertje en heel wat gezelligheid bij de vele activiteiten", stelde de minister. "We mogen er dan ook trots op zijn. De havens zijn de economische toegangspoorten en de groeimotoren van onze economie, en we beseffen vaak te weinig wat er allemaal beweegt. Ik denk dat er vandaag veel mensen achterover gevallen zijn", klonk het. Hij wijst op de toegevoegde waarde van 27 miljard euro en de vele tienduizenden jobs die de havens opleveren.

In Antwerpen benadrukte hij nogmaals het belang van de uitbreiding van de haven, opdat de Scheldestad kan blijven meespelen in de 'Champions League' van havens.

bron: Belga