Vlaamse vrouwen verkiezen de vibrator

Seksspeeltjes, het is een heikel onderwerp. Sommige vrouwen komen er openlijk voor uit, maar toch heerst er nog een taboe op het onderwerp. Veel vrouwen verbergen hun vibrator of andere hulpmiddeltjes nog steeds in een schoenendoos die ze vervolgens verstoppen onder een deken onder hun bed. Tijd om daar iets aan te veranderen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Seksspeeltjes zijn niets om je voor te schamen. Velen gebruiken ze en ze zijn een leuke toevoeging aan je seksleven. Of je ze nu in je eentje gebruikt of samen, voor elke gelegenheid is er wel een gepast speeltje voorhanden.

Alleen of samen

Drogisterijketen Kruidvat ging op onderzoek uit en deed volgens Het Laatste Nieuws enkele interessante ontdekkingen. In totaal werden 368 Vlaamse vrouwen ondervraagd en 80% van hen vindt seks een essentieel onderdeel van hun relatie. Evenveel vrouwen hebben ook weleens seksspeeltjes gebruikt. Een op de drie haalt zelfs regelmatig een seksspeeltje boven, voornamelijk voor wat extra spanning, genot en om te experimenteren. Vrouwen gebruiken de hulpmiddeltjes zowel alleen als met hun partner, maar het blijven wel puur praktische dingen. Slechts 6% geeft een koosnaampje aan haar seksspeeltje.

Vibrator is favoriet

Maar wat is dan de favoriet van de Vlaamse vrouwen? De vibrator staat ver bovenaan en geniet de voorkeur van 70% van de vrouwen. Ook de dildo en de vibrerende ring doen het niet slecht. Drie op de vier vrouwen letten bij de aankoop op de prijs en ook het materiaal is van belang. Het is en blijft een intieme aangelegenheid en je wil natuurlijk dat het speeltje goed aanvoelt en lekker ruikt. Verder besteden vrouwen aandacht aan factoren zoals design, standjes en grootte.

Gêne

Helaas hebben vrouwen het nog steeds moeilijk als het gaat over het kopen van seksspeeltjes. Vier vrouwen op tien ervaren gêne, een op de vier vindt het zelfs heel gênant. Daar staat tegenover dat 36% er totaal geen moeite mee heeft. Toch hebben vrouwen het liever niet met anderen over de speeltjes. Voor de aankoop richten we ons vooral tot webshops (59%) en soms tot de seksshop (35%). Vanaf 11 juni kan je ook bij Kruidvat terecht voor betaalbare seksspeeltjes, gaande van een vibrerende ring tot de immens populaire vibrator. Prijzen schommelen tussen 8,95 euro en 19,95 euro.