Vlucht vertraagd door wifihotspot met lugubere naam

Een vlucht van de Australische luchtvaartmaatschappij heeft drie uur vertraging opgelopen. Volgens Yahoo!News was een wifihotspot met een ongepaste naam daarvoor verantwoordelijk.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Terwijl het vliegtuig zich nog op de tarmac bevond, ontdekte een passagier een wifihotspot met de naam 'Mobile Detonation Device', ofwel Mobiel Ontstekingsapparaat. De bezorgde reiziger lichtte het personeel in, dat op zijn beurt de kapitein op de hoogte bracht. Hij riep af door het vliegtuig dat het apparaat met de misplaatste naam moest worden gevonden voordat de vlucht kon vertrekken.

"De piloot bracht ons op de hoogte en verzekerde ons dat veilige voorzorgsmaatregelen getroffen werden", getuigt een anonieme passagier aan Yahoo! News. Terwijl de luchtvaartmaatschappij de politie op de hoogte bracht, vroeg de kapitein van het vliegtuig dat de bedenker van de hotspot zich bekend maakte. "Na een half uur had niemand bekend. Het wifisignaal dekte een grote afstand, dus het kon ook afkomstig zijn uit de terminal", aldus de getuige.

Qantas gaf de passagiers de mogelijkheid om uit te stappen en zonder extra kosten op een ander moment naar Perth te vliegen. De helft van de inzittenden ging akkoord met het voorstel, wat nog extra vertraging met zich meebracht. De bagage van die reizigers moest immers nog worden uitgeladen.

"Een passagier uitte ongerustheid tijdens het aan boord gaan. Onze crew en het veiligheidsteam hebben de zaak onderzocht en vonden geen bedreigingen voor de veiligheid van het vliegtuig", verklaart een woordvoerder van Qantas aan Yahoo!News.

Archiefbeeld AFP / W. West