Voetbal geeft boost aan zelfvertrouwen van tienermeisjes

Een nieuwe studie van de UEFA heeft aangetoond dat het spelen van voetbal een positief effect heeft op het zelfvertrouwen van meisjes. De organisatie wil tegen 2022 meer meisjes aan het voetballen krijgen.
door
yannick.lequime
Leestijd 2 min.

In de grootste studie van zijn soort onderzochten psychologen 4.128 tienermeisjes ouder dan 13 jaar van Denemarken, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Polen en Turkije. Ze stellen dat hoewel vrouwenvoetbal van land tot land in verschillende ontwikkelingsstadia zit, de positieve impact op de speelsters hetzelfde blijft.

#WePlayStrong

"Deze studie toont aan dat meisjes die voetbal spelen meer zelfvertrouwen hebben dan degenen die het spelletje niet spelen", zegt UEFA's vrouwenvoetbal adviseur Nadine Kessler. "Als ik terugblik op mijn eigen ervaringen, kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk zelfvertrouwen is wanneer je aan het opgroeien bent. Ik ben er zeker van dat we voetbal aantrekkelijker kunnen maken voor tienermeisjes."

Daarom gaat de UEFA op 1 juni een '#WePlayStrong-campagne' lanceren zodat voetbal tegen 2022 meer meisjes en vrouwen kan lokken. De #WePlayStrong-campagne is volop te volgen via Instagram.

Une publication partagée par #WePlayStrong (@weplaystrong) le

Une publication partagée par #WePlayStrong (@weplaystrong) le