Voormalig Gents redactiekantoor bekroond als innovatief toeristisch project

door
Hans
Leestijd 2 min.

Toerisme Vlaanderen gaat elk jaar op zoek naar inspirerende toeristische projecten, producten en personen. De award voor beste innovatief product 2014 gaat naar Backstay Hostel uit Gent.

Dit jaar schreven maar liefst 125 kandidaten zich in of werden voorgedragen om kans te maken op één van de Toerisme Vlaanderen awards die in zes categorieën worden toegekend. Een onafhankelijke jury koos daaruit telkens drie genomineerden. Uiteindelijk werd ‘Backstay Hostel' uit Gent bekroond met de award voor beste innovatief product. Het logies laat daarmee ‘Once Upon a Castle' van Kasteel van Gaasbeek en Station Racour achter zich.

De jury loofde de herbestemming van het historisch pand. Het kleurrijke hostel vond zijn thuis immers in een prachtig beschermd monument: het voormalige redactiekantoor van 'Dagblad Vooruit'. Het art deco gebouw uit 1930 spreekt op zijn minst tot de verbeelding met zijn opvallende, mat-glazen eclectische gevel (foto).

«Een tweede troef is dat Backstay Hostel ook heel actief is op de sociale media, iets wat steeds belangrijker wordt in de toeristische sector», vertelt woordvoerder van Toerisme Vlaanderen Stef Gits.

Een derde factor waar Backstay Hostel in uitblinkt, is het actief aantrekken van buitenlandse toeristen.

Backstay Hostel is een spin-off project van Koenraad Belsack en Nele Van Damme, die ook bekend zijn van de eigentijdse studentenhuisvester Upgrade Estate. Met een capaciteit van 108 bedden en 15 kamers mikt het Backstay Hostel zowel op groepen als op individuele reizigers, wat volledig aansluit bij de slogan van de hostel ‘Every traveller is a friend'.

Heel wat zaken in het gebouw refereren nog naar de krant Vooruit die er vroeger gemaakt werd. Zo draagt elke kamer de naam van een krant, en is de toog in de bar bekleed met honderden houten krantenletters. «De vele positieve reacties van reizigers en toevallige bezoekers geven ons meer dan voldoening. Samen met ons gedreven team werken we nu iedere dag intensief verder aan het optimaliseren van ons concept. The best is yet to come!», aldus Nele Vandamme aan Toerisme Vlaanderen.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight