Vrouw koopt iPhone en krijgt nummers van wereldsterren als extraatje

De Britse Sophie Highfield heeft enkele maanden geleden een nieuwe iPhone gekocht en staat ondertussen voor een groot raadsel. Om onverklaarbare reden bevat haar telefoon de nummers van verschillen beroemdheden, zoals Adele. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De 31-jarige vrouw ontdekte de bijzondere optie van haar smartphone toen ze haar moeder wou opbellen. Toen ze de letter 'm' van mama intoetste, bleek dat er in haar adresboek nog verschillende moeders stonden.

Door andere letters uit te proberen, vond Highfield zelfs contactgegevens van verschillende sterren en Olympische atleten. Zo kan ze nu een telefoontje plegen met zangeres Adele, Emma Bunton van de Spice Girls, komiek David Walliams en atleet Greg Rutherford.

AFP / V. Macon

Na maandenlang onderzoek is Apple er nog niet in geslaagd om een logische verklaring te vinden voor het euvel. "De telefoon zou zogenaamd gloednieuw en onaangeraakt moet zijn", doet de Britse haar beklag in Metro. "Ik heb nog steeds geen idee hoe de nummers in mijn telefoon geëindigd zijn."

Honderden nummers

Naast bekendheden kan ze ook volslagen vreemden als 'Brandon van de metro' en 'Sophie oppas' contacteren. "Ik heb geen idee om hoeveel telefoonnummers het gaat. Het kunnen er wel honderden zijn."

Vladimir Katalov, CEO van het softwarebedrijf ElcomSoft, staat perplex. "Ik heb nog nooit eerder van zo'n geval gehoord", vertelt hij. "Het toestel was helemaal nieuw en niet tweedehands, dus het moet een probleem met Apple iCloud geweest zijn." Apple zelf wil momenteel nog geen commentaar geven.

News

meer News