Vrouw maakt kunstwerken van billen met striemen

Zowat alle vrouwen ter wereld hebben wel ergens striae of striemen. Met een nieuw kunstproject wil de Spaanse artieste Cinta Tort Cartró aantonen dat we ons niet moeten generen voor die strepen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Veel vrouwen schamen zich voor hun cellulitis of striemen en proberen die te verbergen. Maar volgens de Spaanse artieste Cinta Tort Cartró moeten we die appelsienhuid net omarmen. Om aan te tonen dat mensen best trots mogen zijn op onze imperfecties, heeft ze een aantal striemen op vrouwenbillen letterlijk in de verf gezet.

"Ik wil veranderen hoe de samenleving kijkt naar schoonheid", vertelt de vrouw uit Barcelona in eengesprek met Yahoo. "Ik ben een grote, stevige vrouw en soms voelt het alsof ik uit de boot val. Met mijn kunst wil ik laten zien dat iedereen mooi is."

Taboe rond menstruatie

De kunstwerken van de artieste kan je bekijken op haar Instagrampagina, waar ze bekend staat onder de naam Zinteta. Als je door haar foto's scrolt, zal je bovendien merken dat er niet alleen plaatjes staan met striemen. Zo wil Tort Cartró ook het taboe rond menstruatie doorbreken door onderbroeken te beschilderen met verf in alle kleuren van de regenboog.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight