Vrouw moet levende hamster door toilet spoelen op luchthaven

Een vrouw uit Florida beweert dat ze van het luchthavenpersoneel van Baltimore Airport de raad kreeg om haar dwerghamster Pebbles door de plee te trekken. Het gezelschapsdiertje werd eerder die dag geweigerd op een van de vluchten.
door
pieter.van.der.elst
Leestijd 2 min.

In The Miami Herald doet Belen Aldecosea haar verhaal: “Het was verschrikkelijk om haar in het toilet te gooien. Ik heb nog zeker tien minuten liggen huilen in het wc-hokje. Ik was in paniek en deed dit enkel omdat ze me geen andere keuze gaven.”

Misverstand

De luchtvaartmaatschappij Spirit weigerde het diertje op de vlucht, hoewel op voorhand overeengekomen was dat Pebbles wel mee mocht. In Amerika mogen dieren steeds vaker mee op het vliegtuig als ze emotionele steun bieden aan de reiziger.

Een woordvoerder van Spirit geeft toe dat er een misverstand was over de toelating van Pebbles. Hij ontkent wel dat het luchthavenpersoneel Aldecosea zou gedwongen hebben de drastische beslissing te nemen.

Onmenselijk

Na een hevige discussie zou het personeel haar aangeraden hebben om het diertje ofwel vrij te laten of om het door te spoelen in een toilet. Uit liefde voor haar huisdier besliste Belen om zelf een einde te maken aan Pebbles' leven. Ze vond het onmenselijker om het diertje zomaar in de vrije natuur los te laten.

De 21-jarige studente besloot om haar verhaal te delen nadat ze een filmpje zag waarin een pauw ook de toegang tot een vlucht werd geweigerd. Ze overweegt nu om een klacht in te dienen tegen Spirit Airlines.