Vrouw poseert met 'onschuldig' diertje, maar mag van geluk spreken dat ze nog leeft...

Een Amerikaanse vrouw is door het oog van de naald gekropen toen ze een foto nam met een blauwgeringde octopus. Pas achteraf besefte ze dat een beet van het beestje dodelijk kan zijn.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Kaylin Phillips was onlangs op vakantie in Bali, een populair Indonesisch eiland. De vrouw uit North Carolina trof op het strand een kleine octopus aan en legde het weekdiertje op haar hand voor een foto.

Geen tegengif

Het viel haar op dat het beestje zo'n mooie blauwe ringen had, maar toen ze opzocht wat het precies was, schrok ze zich te pletter. Het bleek te gaan om een blauwgeringde octopus. Dergelijke inktvissen zijn slechts enkele centimeters groot, maar hun vergif kan tot 26 mensen doden binnen enkele minuten. Bovendien zijn hun beten nauwelijks voelbaar waardoor slachtoffers niet eens weten dat ze gestoken zijn. Een beet kan leiden tot ademstilstand, hartfalen, verlamming en uiteindelijk tot de dood. Bovendien bestaat er geen tegengif.

Waarschuwing

Gelukkig kwam Kaylin er met de schrik van af. “Zoveel geluk dat ik nog leef”, schrijft ze bij de video, die al 6 miljoen keer bekeken werd. “Ik heb meer dan genoeg dierendocumentaires gezien om te weten dat je prachtige beestjes met heldere kleuren best niet aanraakt”, en “De heldere kleuren dienen als waarschuwing. Leren ze dat niet tegenwoordig niet meer op school?”, klinkt het onder meer in de reacties.

News

meer News