Vrouw reageert geniaal op Tinder-afwijzing

"Ik raak enorm opgewonden van je verstand, je gezicht, en je persoonlijkheid. Jammer genoeg kan ik niet hetzelfde zeggen van je figuur." Dit kreeg de 30-jarige Michelle Thomas te horen na een romantische date met een Tindermatch. De vrouw pikte de vernedende opmerking niet en diende hem van repliek met een geniale, open brief op haar blog.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Enkele weken geleden sprak Michelle af met haar Tinder-match Simon. "Na een gezellig etentje, liepen we arm in arm over straat. Toen hij me afzette bij het treinstation, hebben we nog gekust. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar al bij al was het een leuke avond", schrijft de vrouw op haar blog.

De volgende dag liet de date echter op een zeer lompe manier weten dat hij een nieuw afspraakje niet zag zitten. "Ik zal er geen doekjes omwinden: ik aanbid je Michelle. Je bent zelfs het knapste meisje dat ik ooit ontmoet heb." Tot daar zijn lieve woorden. Wat volgt is ronduit onbeschoft. "Ik zou met je trouwen als ik je door een ringetje kon halen. Helaas geraak ik enkel opgewonden van iemand die slanker is. Kortom, ik ben weg van je verstand, je gezicht, je persoonlijkheid, maar helaas kan ik niet hetzelfde zeggen van je figuur. Vergeef me. Ik aanbid je."

Net zoals Michelle, zal menig man sprakeloos zijn na het lezen van dit bericht. Ze geeft zelfs toe dat er enkele traantjes gevloeid zijn. "Even voelde ik weer die angst van een tienermeisje: dat het niet uitmaakt hoe grappig, slim, vriendelijk, gepassioneerd of loyaal je bent. Als je een beetje overgewicht hebt, zal niemand je aantrekkelijk vinden."

Maar na enkele dagen kwam ze de schok te boven, vond ze weer dat ze trots mag zijn op haar lichaam en pende ze deze briljante woorden neer. "Ik heb misschien niet de looks van Charlize Theron, maar dat is ok. Ik ben blij met mijn lichaam en ik ben gelukkig. Ik heb je bericht trouwens laten lezen aan mijn vrienden. Ze reageerden allemaal geschokt en schaamden zich in jouw plaats. Ik weet best dat ik te veel weeg. Tien kilo om precies te zijn, maar daar ben ik nu al 7,5 van kwijt. En ik zal mijn doel bereiken, op een veilige en gezonde manier. Maar dat betekent verdomme niet dat ik niet meer mag genieten van mijn eigen lichaam."

"Tot nooit meer. En Simon? Kus mijn prachtige kont."