Vrouw verhuurt geiten als grasmaaiers

Ze hebben altijd honger en geraken tot op de moeilijkste plekjes. Geiten zijn de perfecte oplossing voor wie moeite heeft om zijn of haar grasland keurig te onderhouden. Dat vindt de Duitse tuinierster Sonja Kirsch uit Trier, die haar geiten uithuurt aan klanten die op zoek zijn naar milieu- en diervriendelijk tuinonderhoud.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De vijftien geiten van Kirsch hebben er net hun eerste officiële klus opzitten. Ze werden ingehuurd om tussen metershoge doornen en struiken de steile helling van een voormalige wijngaard van bramen, brandnetels en distels te ontdoen.

Mals en vers

"Ze eten alles dat mals en vers is", voert Kirsch aan. Geiten kunnen wel kieskeurig zijn en zullen dus niet het hele terrein "maaien", geeft ze toe. Maar dat heeft dan weer als voordeel dat planten opnieuw kunnen groeien en insecten en andere dieren hun habitat niet kwijt raken.

Volgens de Duitse Vereniging voor Natuurbehoud (NABU) zijn geiten trouwens slechts een van de vele dieren die ingezet kunnen worden om vegetatie onder controle te houden en tegelijk de biodiversiteit te beschermen.