Vrouw verkleed als dinosaurus geeft zichzelf aan nadat ze paard liet verschieten

Een vrouw is aangeklaagd nadat ze in dinosauruspak koetspaarden liet schrikken in South Carolina. Ze gaf zich nadien zelf aan bij de politie.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De politie heeft niet bekendgemaakt waarom de 26-jarige Nicole Wells voor de wagen sprong en naar de paarden gromde. Volgens de eigenaars leek het op een actie van een dierenactivist. "De aanvallen op koetsen worden steeds schaamtelozer", zegt Tom Doyle, een van de eigenaars.

Gewond

"De dieren waren verschoten waardoor ze de koets lieten slingeren. De bestuurder viel en verwondde zijn been toen de kar erover reed", vertelde Charles Francis, woordvoerder van de politie van Charleston. "Ik heb drie keer geschreeuwd dat ze uit de weg moest gaan, maar de persoon in het pak verplaatste zich niet", zei bestuurder Van Sturgeon.

Wells bleef nog even bij de gevallen bestuurder om daarna toch te vluchten. De dag nadien gaf ze zichzelf aan bij de politie. Ze werd beschuldigd van verstoring van de openbare orde en van het dragen van een masker of vermomd te zijn. Na haar aanhouding werd ze weer vrijgelaten.