Vrouwen vinden mannen met baarden aantrekkelijker

Vrouwen voelen zich eerder aangetrokken tot mannen met baarden. Tot die conclusie kwamen Australische onderzoekers. "Een partner met gezichtsbeharing lijkt geschikter voor een lange relatie", klinkt het.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Onderzoekers van de Universiteit van Queensland hebben de invloed van baarden op de aantrekkelijkheid van mannen onderzocht. Zij voorspelden dat gezichtsbeharing het andere geslacht net afstoot, omdat het minder hygiënisch is. Maar niets is minder waar.

Mannelijkheid

Wat vrouwen bij een partner belangrijk vinden, is mannelijkheid. Dat getuigt namelijk van vruchtbaarheid en meer overlevingsinstinct. Volgens de studie is er een duidelijk verband tussen gezichtsbeharing en mannelijkheid. Mannen met een baard zijn dus stoerder en daardoor aantrekkelijker voor vrouwen.

Niet zo maar een baard

Niet elke beharing is even aantrekkelijk, zo blijkt uit de studie. De testpersonen kregen foto's te zien van mannen met een gladgeschoren gezicht, met stoppels en met een volle baard. Blijkt nu dat vrouwen zich het meest aangetrokken voelen tot heren met stoppels op hun wang.