VRT vaardigt drie journalisten af voor 'De Slimste Mens ter Wereld'

Drie mensen van de nieuwsdienst van de VRT zullen deelnemen aan het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld'. De deelname van Goedele Wachters was al bekend, maar nu komen daar ook Björn Soenens en Xavier Taveirne bij.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De lijst van de deelnemers aan het vijftiende seizoen van de populaire tv-quiz wordt steeds langer. Twee nieuwe toevoegingen komen allebei uit de Reyerslaan: Xavier Taveirne, de kersverse presentator van de Zevende Dag, en Amerika-correspondent Björn Soenens.

Al twee keer de slimste

Het duo vervoegt hun collega en nieuwslezeres Goedele Wachters en vormen samen een geducht trio. Soenens was nog even hoofdredacteur van de nieuwsredactie voor hij verhuisde naar de Verenigde Staten. Taveirne was jarenlang een van de harde interviewers in 'De Ochtend' en 'De Wereld Vandaag' op Radio 1.

De drie deelnemers moeten de VRT opnieuw aan de winst helpen in de quiz van Erik Van Looy. Tot nu toe ging de titel van Slimste Mens ter Wereld al twee keer naar de Reyerslaan: in 2009 voor Freek Braeckman en in 2010 voor Linda De Win.