Waar leggen wij onze prioriteiten voor onze gezondheid?

door
Roald
Leestijd 1 min.

Volgens een enquête wordt de prioriteit van de wereld als het gaat over gezondheid meer op slaap gezet dan op het eten van gezonde voeding, sporten of het nemen van vitaminen.

Wereldwijd krijgt 66% van de bevolking voldoende slaap in vergelijking met 59% die gezonde voeding eten en 57% die regelmatig sporten. Indonesiërs en Indiërs zijn het beste uitgerust met scores van 85% en 77%. Polen en Russen slapen het minst. Belgen scoren 60% en zitten daarmee in de middenmoot.

Voor de peiling die werd uitgevoerd door GfK werden meer dan 28.000 werkzame mensen uit 23 landen ondervraagd over hun lichamelijke gezondheid. De grafiek toont het percentage mensen in elk land die genoeg slaap krijgen (rood), gezond eten (groen) en sporten (blauw). 60% van de Belgen slaapt dus voldoende en eet gezond en 59% beoefent voldoende sport.

Wereldwijd vinden mensen voldoende slaap belangrijker dan een geode mondhygiëne en sporten ze liever dan dat ze tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Vrouwen zijn meer bezig met gezondheidsbevorderend gedrag dan mannen behalve als het gaat om sport.

Opmerkelijk is het verschil in hoe er over voeding gedacht wordt. In Japan denkt amper 29% dat sushi gezonde voeding is terwijl sushi vaak wordt aangeprezen als dieetoptie. 79% van de Indiërs denkt dan weer dat curry gezond is terwijl curry vrij hoge caloriewaarden heeft.

In Mexico en China wordt het meest gesport (68% en 67%) terwijl Japanners en Russen minder grote fitness fanatici zijn (39% en 40%).