Waarom je beter niet in de val trapt van het koffie-dieet

Het koffie-dieet is een hype geworden op sociale media. Je zou door een paar kopjes koffie per dag te drinken een flink aantal kilo's kunnen verliezen. Maar in hoeverre helpt cafeïne nu echt met afvallen?
door
nillab.rasheeq
Leestijd 1 min.

Dit dieet is heilig voor veel influencers, vloggers en bloggers. Volgens het boek ‘The Coffee Lover's Diet' , geschreven door Bob Arnot, moet je minstens drie koppen koffie per dag drinken. Hierdoor zou je meer vet moeten verbranden dan normaal. Je metabolisme werkt sneller en tegelijkertijd wordt gewichtsverlies gestimuleerd.

Nood aan gezond dieet

Dit is helaas niet het enige wat je moet doen om te vermageren. Naast het drinken van pure, zwarte koffie (zonder melk en suiker), is het nodig om een gezond en evenwichtig dieet te behouden. Dit betekent je calorieën beperken, dus minder eten dan dat je kunt verbranden. Daarnaast kun je ongezonde snacks beter niet aanraken, en ook wat meer letten op je beweging is geen slecht idee.

Ga er niet vanuit dat een paar tassen koffie je overbodige kilo's zullen verbranden. Koffie kan zeker bijdragen tot gewichtsverlies, dit enkel in combinatie met een gevarieerde en gezonde leefstijl.