Warner Bros. moet bewijzen dat spoken bestaan

Filmstudio Warner Bros. wordt aangeklaagd voor The Conjuring. Ed en Lorraine Warren, op wie de film gebaseerd is, zouden de rechten op hun verhaal hebben weggeven aan auteur Gerald Brittle. Dat schrijft Hollywood Reporter
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Brittle is de auteur van 'The Demonologist', een boek dat de verhalen van paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren bundelt. Het koppel daagt ook op in de 'The Conjuring', een film van Warner Bros.

Hoewel Brittle het auteursrecht bezit, beweert de filmstudio dat ze er geen inbreuk tegen maken met hun film. Aan het begin beweren ze immers dat de prent gebaseerd op historische feiten. Hoewel Brittle de verhalen van de Warrens neerpende, gelooft hij niet dat ze echt gebeurd zijn.

De auteur heeft dus een lijvige klacht ingediend, waarin hij beweerd het alleenrecht te hebben op de verhalen van de paranormale onderzoekers. Warner Bros. zou nu twee mogelijkheden hebben. Ofwel moet de studio aantonen dat de productie nog nooit van het boek had gehoord, wat moeilijk is aangezien regisseur James Won op Twitter al aangaf het boek te hebben gelezen.

De andere optie om de rechtszaak te vermijden, is aantonen dat 'The Conjuring' echt gebaseerd of op historische feiten. In andere woorden, moet de studio dus bewijzen dat spoken echt bestaan...

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight