Was het leven maar zo gemakkelijk. 6 Automatische antwoorden op irritante sms'jes

We kennen ze allemaal wel. Die sms'jes waarvan je nekharen recht gaan staan. Refinery29 schiet ons te hulp met automatische antwoorden, die eigenlijk exact zijn wat de verzender van zo'n berichten verdient.
door
Ruth
Leestijd 3 min.

1.

De ander: OMG ik heb ONGELOOFLIJK nieuws! Meer later!

Automatisch antwoord van je dromen: Dit is een automatisch antwoord. De persoon die je probeert te bereiken kan geen sms'jes ontvangen die niets anders zijn dan een preview van een toekomstig bericht. Leg alsjeblieft je vage bewoordingen uit met een verhaal dat waarschijnlijk toch niet eens de moeite waard is om te delen.

2.

Jij, om 19u43: Ik ben in de buurt. Wil je vanavond iets doen samen?

De ander, om 11u20 de volgende dag: Ik zag net je bericht. Spijtig dat we elkaar gemist hebben.

Automatisch antwoord van je dromen: Dit is een automatisch antwoord. De persoon die je probeert te bereiken heeft je bericht gelezen maar besloten om niet te antwoorden. Hij zou graag doen alsof hij je bericht nog niet heeft gelezen, maar aangezien we in een wereld leven waarin iedereen om de twee minuten naar zijn gsm kijkt, zou hij nooit verwachten dat je zo'n onzin gelooft.

3.

De ander: Je slaapt waarschijnlijk nog. Laat me iets weten als je wakker bent!

Automatisch antwoord van je dromen: Dit is een automatisch antwoord. De persoon die je probeert te bereiken is niet beschikbaar, ondanks dat ze wakker is geworden door het bericht dat je haar gestuurd hebt om 6 uur op een zaterdagmorgen. De persoon die je probeert te bereiken haat je nu. Als dit niet je bedoeling was, stuur dan de volgende keer een e-mail.

4.

De ander: Ik mis je. Ik heb een fout gemaakt.

Automatisch antwoord van je dromen: Dit is een automatisch antwoord. De jongen die je probeert te bereiken heeft drie maanden na jullie breuk vol hoop gewacht op het bericht dat je zojuist hebt gestuurd. Daarna heeft hij drie maanden nodig gehad om te aanvaarden dat het bericht nooit zou komen. De zes maanden daarna heeft hij zich opengesteld voor andere meisjes om over jou te geraken. Dit is gelukt. Je bericht is een jaar te laat en hij heeft je geblokkeerd.

5.

De ander: Ik heb gezien dat je gebeld hebt. Wat is er?

Automatisch antwoord van je dromen: Dit is een automatisch antwoord. Als de persoon die je probeert te bereiken wou communiceren via sms, dan had hij niet gebeld. De persoon die je probeert te bereiken haat telefoongesprekken evenveel als de rest van de wereld. Bijgevolg betekent zijn telefoontje waarschijnlijk dat er iemand gestorven is. Neem de volgende keer op om te weten te komen wie.

6.

De ander: Ik ga veertig minuten te laat zijn. Sorry!!

Automatisch antwoord van je dromen: Dit is een automatisch antwoord. Het bericht dat aankondigt dat je te laat gaat zijn is verkeerd geformuleerd. Type het volgende: “Ik vind je niet belangrijk genoeg om op tijd te komen en ik veronderstel dat een bericht dat je vertelt dat ik te laat ga zijn genoeg is om goed te maken dat je alleen op mij aan het wachten bent, als een zielig hoopje mens” en druk op verzenden.