Wasbeer breekt in en doet alsof hij thuis is

Stel je voor: je bent thuis en opeens komt er een wasbeer binnen. De meesten zullen zeker en vast raar opkijken, maar een Amerikaanse familie heeft het nog niet zo lang geleden meegemaakt.
door
yannick.lequime
Leestijd 2 min.

Een familie was met verstomming geslagen toen ze ontdekten dat een wasbeer het zichzelf zeer comfortabel maakte in hun huis nadat hij door het kattenluik naar binnen was gekropen. Marek Chapanionek en zijn vrouw Caroline waren thuis toen het beest besloot om rond te kijken. Het dier stond recht voor Caroline's handtas, stal een graanreep en bracht het naar een van de slaapkamers om te eten, vertelt de Northampton Chronicle.

"Ik raapte al mijn moed bijeen"

"Eerst hoorde ik enkele rare geluiden en ik dacht dat het een kat moest zijn. Maar toen ik naar de eetkamer ging, liep de kat me voorbij. Ik dacht 'wat is er aan de hand'?", zegt Marek aan The Mirror. "Toen zag ik de wasbeer, terwijl hij door de tassen van mijn vrouw grabbelde. Hij nam een ??Nutri-Grain-bar uit de zak en pakte het mee naar de slaapkamer van mijn dochter."

"Toen ik het schepsel naar boven was gevolgd, zag ik dat het dier aan het snuffelen was in de lades van mijn dochter. Dus raapte ik al mijn moed bijeen en sloot de wasbeer op in de veranda zodat ik de 'Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals' kon bellen", klinkt het.

Huisdier 

"De wasbeer probeerde te ontsnappen door aan de deurklink te draaien, maar tevergeefs. Het diertje besloot dan maar een dutje te doen", zei Marek. De RSPCA-inspecteurs kwamen de volgende ochtend aan, nadat de wasbeer goed had geslapen op het bed van de kat.