[Watch_Dogs 2: hacken voor gevorderden/]

Na meer dan twee jaar na de lancering van Watch Dogs is Ubisoft klaar voor een vervolg op de populaire game. Het doel blijft hetzelfde. Al hackend versla je de vijand. Watch_Dogs 2 is nu verkrijgbaar op PS4 en Xbox One. PC volgt op 29 november.
door
Janne
Leestijd 2 min.

In Watch_Dogs 2 kruip je in de huid van Marcus Holloway, een briljante hacker uit de San Francisco Bay Area, de bakermat van de computerrevolutie. Met hackersgroep Dedsec aan zijn zijde wil hij de grootste hack uit de computergeschiedenis uitvoeren: het besturingssysteem ct0S 2.0. platleggen. Het criminele systeem dat burgers op grote schaal manipuleert is terug van weggeweest en gevaarlijker dan ooit. Marcus en zijn vrienden willen de macht teruggeven aan wie er recht op heeft: het volk.

San Francisco

Na het winderige Chicago trekt Watch_Dogs 2 naar het levendige San Francisco. Dat levert mooie, kleurrijke graphics op. Het industriële Oakland met zijn onvoorspelbare buitenwijken en de natuur van Marin County zorgen voor afwisseling.

De personages, en vooral de leden van hackersgroep Dedsec, zijn heel divers. De kleurrijke Sitara barst van de kunstzinnige rebellie terwijl Wrench zich verschuilt achter een elektronisch masker en met een vervormde stem spreekt.

3D-geprinte wapens

De Watch_Dogs-ervaring kan je nu ook delen met je vrienden. Je kan tegen elkaar spelen maar ook samenwerken. Je krijgt controle over de stad door elk verbonden apparaat te hacken. Ook het verkeer kan je in de war sturen door auto's of kranen te hacken. Doe een beroep op je creativiteit en combineer verschillende hacks. Zo bereik je sneller je doel.

Dat hacken is overigens niet je enige wapen. Watch_Dogs 2 blijft een actiespel. Je kan de vijand ook aanpakken met ruw geweld en knallende geweren. Of maak gebruik van de nieuwste technieken, zoals een Quadcopter-drone en 3D-geprinte wapens. Maar je kiest zelf wat voor speler je wilt zijn. Ook zonder geweld speel je deze game uit.

Ontdek het zelf in de trailer!