«We geloven nog in de kwartfinales Champions League»

Voor Bayern München en Real Madrid moet het vanavond al heel erg mislopen om alsnog naast kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League te grijpen. De Duitsers verdedigen een 5-1 voorsprong tegen Arsenal, terwijl de Koninklijke met twee goals bonus naar Napels trekt.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Vooral de Gunners staan dus voor een ‘mission impossible'. Niet alleen is Arsenal al een tijdje op de sukkel, nog nooit sinds de oprichting van het kampioenenbal kon een ploeg in een terugmatch vier goals ophalen. De Engelsen moeten het bovendien zonder spelmaker Mesut Özil stellen.

De Duitse international was de voorbije week ziek en kon amper trainen. «Het komt erop aan om geconcentreerd aan de match te beginnen», blikt Bayern-kapitein Philipp Lahm vooruit. «Vooral in het eerste kwartier moeten we Arsenal duidelijk maken dat ze de volgende ronde op hun buik kunnen schrijven.»

Dan heeft Napoli vanavond iets meer kans. De Italianen verloren twee weken geleden ‘slechts' met 3-1 in Bernabeu, waardoor ze nog enige hoop mogen koesteren op de kwartfinales. De nul houden lijkt dan wel een must, wat verre van evident is tegen de Madrileense sterren.

Voor de doelpunten kijkt iedereen in San Paolo dezer dagen naar Dries Mertens, al kon de Rode Duivel in de heenmatch niet echt zijn stempel drukken. Het eigen doel verdedigen is dan weer een taak voor een andere oude bekende: Kalidou Koulibaly. De ex-speler van Racing Genk is in Napels uitgegroeid tot een rots in de branding.

«We geloven er nog in», verzekert de Senegalees. «We weten dat we in staat zijn om twee keer te scoren in ons eigen stadion. Al zullen wij als verdedigers ongetwijfeld ook genoeg werk hebben.» Mocht Napoli alsnog in zijn opzet slagen, is het meteen de eerste keer dat de Italianen zo ver doorstoten in de Champions League.