"We knuffelen liever onze hond dan onze partner"

Hoeveel knuffels geef jij per dag aan je hond? En hoeveel aan je partner? De kans is zeer groot dat je er meer aan je viervoeter geeft dan aan je lief. Het grootste deel van de mensheid doet dat namelijk.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Uit een onderzoek gesponsord door producent van hondenvoeding Riley's Organics, blijkt dat maar liefst 52% van de hondenbaasjes meer knuffelt met hun huisdier, dan met hun partner. Verder blijkt ook dat 94% van de ondervraagden hun hond als allerbeste vriend ziet.

Bedpartner

Een ander opmerkelijk gegeven, is dat 52% van de respondenten liever in bed ligt met hun harige viervoeter, dan met hun (al dan niet harige) partner.

Deze enquête kwam een jaar nadat Riley's Organics de resultaten van een afzonderlijke enquête had vrijgegeven waarin hondeneigenaren werd gevraagd of ze ooit sociale evenementen hebben overgeslagen om bij hun honden te kunnen blijven. Mensen gaven toen overweldigend toe dat ze dat weleens deden.

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight