Weerbericht - Weekend blijft onweerachtig

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagmiddag en -avond is er ruimte voor zon maar er komen ook een aantal onweersbuien tot ontwikkeling, mogelijk met hagel en windstoten. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen. Dat laatste komt doordat er hoog in de atmosfeer weinig stroming is, waardoor een bui lange tijd over eenzelfde plaats blijft hangen (en uitregenen). In de gebieden dicht bij de kust blijft het droog. Er waait een matige wind uit noord tot noordoost. Maxima schommelen tussen 17 graden dicht bij zee en 20 tot 24 graden elders.

In het binnenland is er zaterdagnacht nog tijdelijk kans op een onweerachtige bui. Na middernacht wordt het vrijwel overal droog. De minima variëren van 11 tot 14 graden.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met regelmatig buien, mogelijk met hagel en onweer, en lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen. Aan de kust neemt de buienkans pas toe in de loop van de namiddag. Voordien is het er droog. Er staat matige, aan zee soms een vrij krachtige noord- tot noordoostenwind. De maxima bedragen 17 graden dicht bij de kust, en 19 tot 22 graden in de andere landsdelen. Regen en buien in de nacht van zondag op maandag.

Maandag is er overal veel bewolking met regen- en onweersbuien waarbij plaatselijk veel neerslag kan vallen. Het wordt niet veel warmer dan 17 graden. Aan zee en in de Ardennen is het met 14 graden nog koeler. Van dinsdag tot en met vrijdag is er af en toe zon, maar plaatselijk kan nog een regen-of onweersbui voorkomen. De middagtemperatuur stijgt van ongeveer 18 graden dinsdag naar pakweg 22 graden in de tweede helft van de week.

bron: Belga