Weerbericht - Zomerse weer duurt nog tot en met donderdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is woensdag opnieuw zonnig en warm. In de zuidelijke helft van het land kunnen er zich overdag enkele stapelwolken ontwikkelen. De maximumtemperatuur bedraagt 22 à 23 graden op de Ardense hoogten, en 24 tot 26 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot meestal matig uit het oosten tot noordoosten, zo meldt het KMI. Woensdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht is het opnieuw lichtbewolkt tot helder. Na middernacht neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens. Het blijft op de meeste plaatsen droog tot de ochtend. Minima van 10 tot 15 graden bij een zwakke wind uit het oosten tot noordoosten.

Donderdag schuift een regen- en onweerszone van Frankrijk naar Centraal-Europa via het zuiden van ons land. De bewolking neemt toe vanaf de Franse grens met vooral in het zuiden plaatselijk kans op enkele buien, eventueel met onweer. Het blijft vrij warm met maxima rond 21 graden in de Ardennen, 22 graden aan zee en van 23 tot 25 graden elders. Er waait een zwakke tot matige wind uit oostelijke tot noordoostelijke en later veranderlijke richtingen.

Vrijdag en tijdens het weekend is het fris en winderig met perioden van regen of buien. Vrijdag maxima tussen 20 en 24 graden, zaterdag en zondag rond 20 graden. Vanaf maandag is er een weersverbetering en stijgen de temperaturen weer met enkele graden.

bron: Belga